COOKING : PASTA WITH SPINACH AND GRILLED TURKEY

Dziś mam dla was przepis na pyszny i zdrowy obiad. Ja makaron ze szpinakiem mogłabym jeść codziennie i w każdych ilościach.
Do przygotowania tego dania potrzebuję:
- pierś z indyka
- 1 opakowanie szpinaku (najbardziej polecam świeży w liściach, ten mrożony nie daje takiego smaku)
- makaron
- czosnek
- jogurt naturalny
- sól/pieprz


Podgrzewam szpinak z czosnkiem i jogurtem naturalnym, przyprawiam solą i pieprzem. Do gotujące, osolonej wody z łyżką oliwy wrzucam makaron i gotuje ok 10 min.
Pierś z indyka kroję w paseczki, przyprawiam i grilluje aż się zarumieni.
Odcedzam makaron, wykładam wszystkie składniki na talerz i dekoruję pomidorkami.
Zjadam w trybie natychmiastowym bo jest to przepyszne :)



SMACZNEGO !

3 komentarze:

  1. wygląda smakowicie! może się skusze niebawem na takie danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przydałoby się mi takie urządzenie do grillowania w domu :) Sama mogłabym jeść szpinak codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To narobiłaś mi smaku!

    OdpowiedzUsuń

Prosze o łaskawy wyrok :) Dziękuję :*

Copyright © 2014 nati's life , Blogger