COOKING : PASTA WITH SPINACH AND GRILLED TURKEY
lutego 26, 2014
3
cook
,
cooking
,
foodporn
,
lifestyle
,
natigotuje
,
natisdiet
,
natislife
,
omnomnom
,
PASTA
Dziś mam dla was przepis na pyszny i zdrowy obiad. Ja makaron ze szpinakiem mogłabym jeść codziennie i w każdych ilościach.
Do przygotowania tego dania potrzebuję:
- pierś z indyka
- 1 opakowanie szpinaku (najbardziej polecam świeży w liściach, ten mrożony nie daje takiego smaku)
- makaron
- czosnek
- jogurt naturalny
- sól/pieprz
Do przygotowania tego dania potrzebuję:
- pierś z indyka
- 1 opakowanie szpinaku (najbardziej polecam świeży w liściach, ten mrożony nie daje takiego smaku)
- makaron
- czosnek
- jogurt naturalny
- sól/pieprz
Podgrzewam szpinak z czosnkiem i jogurtem naturalnym, przyprawiam solą i pieprzem. Do gotujące, osolonej wody z łyżką oliwy wrzucam makaron i gotuje ok 10 min.
Pierś z indyka kroję w paseczki, przyprawiam i grilluje aż się zarumieni.
Odcedzam makaron, wykładam wszystkie składniki na talerz i dekoruję pomidorkami.
Zjadam w trybie natychmiastowym bo jest to przepyszne :)
Pierś z indyka kroję w paseczki, przyprawiam i grilluje aż się zarumieni.
Odcedzam makaron, wykładam wszystkie składniki na talerz i dekoruję pomidorkami.
Zjadam w trybie natychmiastowym bo jest to przepyszne :)
SMACZNEGO !
wygląda smakowicie! może się skusze niebawem na takie danie :)
OdpowiedzUsuńPrzydałoby się mi takie urządzenie do grillowania w domu :) Sama mogłabym jeść szpinak codziennie :)
OdpowiedzUsuńTo narobiłaś mi smaku!
OdpowiedzUsuń